Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »
reklama

Crostata di pere, to je tradiční italský koláč z hrušek. Tajemství jeho přípravy nám prozradí paní Andrea Krejzlová z Prahy, která na Apeninském poloostrově několik let žila.

Crostata

Babicovy dobroty - Crostata

Vložit video na:

aktualizováno 18.09.2009, 16:44 | 20.09.2009, 07:00 | TV Nova

Crostata di pere, to je tradiční italský koláč z hrušek. Tajemství jeho přípravy nám prozradí paní Andrea Krejzlová z Prahy, která na Apeninském poloostrově několik let žila.

 

Potřebujeme:


300 g hladké mouky
150 g cukru
150 g másla
1 vajíčko
2 žloutky
meruňková marmeláda
citrónová kůra
špetka soli
med
ovoce
ovoce (nejlépe hrušky, ale i jablka, švestky)
 


Z mouky, cukru, vejce, másla, soli a citrónové kůry uhněteme těsto, které necháme odležet. Těsto vyválíme do kulaté formy vymazané máslem, potřeme marmeládou, poklademe nakrájeným ovocem a pokapeme medem.
 

Ze zbytku těsta vytvoříme na koláči mřížku, kterou potřeme žloutkem. Pečeme asi 40 minut na 220 stupňů Celsia.
 

Babicovy dobroty - Krůtí steak na chřestu zapečený s kroketami

Krůtí steak na chřestu zapečený s kroketami »

Pokud jste si letos ještě nedopřáli chřest, je na čase to změnit. Výborný je také v kombinaci s krůtím masem. A ještě k tomu si můžete dopřát domácí krokety! Jiří vás vše naučí. více»
Ilustrační foto

Rýžové nudle s krevetami z Bangkoku »

Vynikající a lehký recept až z daleké Asie stojí za zkoušku. více»
Babicovy dobroty - Čokoládová buchta s ořechy a rybízem

Čokoládová buchta s ořechy a rybízem »

Tuto sladkou dobrotu si nemůžete nechat ujít, spojení čokolády a ovoce je vždy tak chutné! více»
Babicovy dobroty - Vršovický řízek

Vršovický řízek od fotbalisty Antonína Panenky »

Hostem v nových Babicových dobrotách je slavný fotbalista Antonín Panenka, který nás naučí Vršovický řízek z panenky. A Jiří bude věhlasnému bohemákovi kontrovat Sparťanským tygrem. více»
20 hlasů
Vaše hodnocení

Přidat názor

Dortik 20:42 21.06.2010
Že se vám lepilo? Já jsem to měl naprosto v pohodě.
Akorát jsem nahradil hrušky.
Dal jsem na to meruňkovou marmeládu,jablka,skořici a navrch ty žížaly.
Merilin22 12:34 20.10.2009
Tak jsem koláč upekla,je to slast pro moje a manželovo chuťoví buňky.Nechala jsem ho uležet 2dny a musím říct klobouk dolu paní Andreo.
Opravdu MŇAMKA!!!
Vanda 16:21 10.10.2009
Tak jsem se konečně vybičovala a moučník upekla.
Nevím,jak se to pani povedlo,že měla těsto tvárné,já jsem byla celá zalepena. ALE po delším boji se mi těsto podařilo rozplácnout na plech,z ovoce jsem použila hrušky i jablka a přidala rozinky naložené v rumu,medem jsem nekapala,ale výsledek je famózní :-)
Jarka 08:22 07.10.2009
Dělala jsem podle receptu a povedl se.Výborný,jednoduchý.
Pepina 10:56 05.10.2009
Příšerně sladké a těsto tvrdé. Zase se vrátím ke svým osvědčeným.V Itálii by mně teda nechutnalo.
cathyblack 12:40 26.09.2009
zkusila sem ho, akorát hrušky nahradily jabka a med, skořice ;) ňamííí....
Vanda 15:22 23.09.2009
libyssa: Pak,prosím,napište,jaké to bylo,chystám se péct v sobotu.
Myslím,že pani použila normální hladkou mouku.Držím palce :)
libyssa 13:05 23.09.2009
Dobrý den, dnes chci zkusit koláč paní Andrey, tak doufám, že se mi povede, jen by mě zajímalo o jakou speciální mouku hladkou jde ? Já to tedy zkusím s tou naší. Andrey babička říkala "s pánem Bohem" a moje maminka zase "S boží pomocí", tak uvidíme.