Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »
reklama

Za paní Marcelou se Jirka Babica vypravil až do Štítné nad Vláří a ochutnal její vynikající segedínský guláš.

Segedínský guláš

Babicovy dobroty – Segedínský guláš

Vložit video na:

aktualizováno 25.05.2009, 13:07 | 24.05.2009, 07:00 | TV Nova

Za paní Marcelou se Jirka Babica vypravil až do Štítné nad Vláří a ochutnal její vynikající segedínský guláš.

Potřebujeme:

400 g vepřové plece
1/2 velké cibule
20 g špeku
40 g tuku
mletá paprika
2 ks bobkového listu
400 g kyselého zelí
1, 5 lžičky hladké mouky
2 lžíce kysané smetany
voda
kmín
sůl

Postup:

Maso nakrájíme na kousky. Na nakrájeném rozškvařeném špeku a polovině dávky tuku osmahneme najemno nakrájenou cibuli do růžova. Přidáme nakrájené maso, osmahneme, poté přisypeme mletou papriku, zpěníme ji a základ zalijeme vodou. Okmínujeme, osolíme, přidáme bobkový list a maso dusíme. V polovině dušení k masu přidáme nakrájené kyselé zelí a opět dusíme. Na závěr zahustíme guláš zásmažkou, připravenou z druhé poloviny tuku a mouky, rozmícháme a provaříme. Před koncem úpravy zjemníme guláš kysanou smetanou, dosolíme a krátce povaříme.

 

Babicovy dobroty - Křupavé bramborové lupínky

Křupavé bramborové lupínky se šunkou a sýrem »

Co k tomu ještě dodat? To prostě musíte ochutnat! více»
Babicovy dobroty - Krůtí steak na chřestu zapečený s kroketami

Krůtí steak na chřestu zapečený s kroketami »

Pokud jste si letos ještě nedopřáli chřest, je na čase to změnit. Výborný je také v kombinaci s krůtím masem. A ještě k tomu si můžete dopřát domácí krokety! Jiří vás vše naučí. více»
Babicovy dobroty - Latinskoamerické kuře

Latinskoamerické kuře od Reye Korantenga »

Populární moderátor Rey Koranteng nám připraví svůj oblíbený recept! více»
Ilustrační foto

Rýžové nudle s krevetami z Bangkoku »

Vynikající a lehký recept až z daleké Asie stojí za zkoušku. více»
39 hlasů
Vaše hodnocení

Přidat názor

matous 11:40 03.02.2013
klobouk dolu umi varit mi jsme ho delali podle vas a hutnal bajecne jen tak dal
PEDRO 08:40 07.12.2011
Do pravého segedínu smetana nepatří a zahušťuje se moukou rozkvedlanou ve vodě.Ale někomu to může chutnat,tak jako je x druhů zelňačky,kyselic a bramboráků.
otto 12:08 23.10.2011
segedin je dobrý....Jirko jen tak dál...
Jarda 17:34 09.09.2011
Polly! Když už chceš kritizova něčí gramatiku, tak se nejdřív nauč, kde se v souvětí píší čárky!
Dejvák 17:56 06.01.2011
Pardon...pravými :)
Dejvák 17:55 06.01.2011
Náhodou guláš jsem udělal podle tohoto receptu a musím jedině pochválit :). Moje maminka umí lepší,protože je maďarka ale tento nebyl vůbec zlý a to jsem rozmlsaný pravýma maďarskými guláši,perkelty a segedínem :D
Polly 18:33 08.04.2010
I když se většinou do těchto debat nepřidávám, tak nyní udělám výjimku !!! Když už na těchto stránkách kritizujete, tak se alespoň naučte pořádně gramatiku ! Je neuvěřitelné, co tu dokážete sepsat a ještě jako třešničku necháte HRUBKY!!! :D Nicméně přikláním se k názoru, že p. Babica, je opravdu skvělý, pořad je zábavný, recepty jednoduché + rady a triky :) Vždy si na všem pochutnáme :) Takže komu se to nelíbí ať přepne ...
Hery 08:02 15.03.2010
Je mi líto lidí,kteří kritizují,ale sami nic neumí.Vařím
pětatřicet let a vím,že pan Babica vařit umí.A z vás kritiků mluví jedna ČESKÁ vlastnost,ZÁVIST.A jak zde někdo psal,nemusíte se koukat,stačí přepnout.A všem slušným lidem přeju hezký den a hlavně dobrou chuť u jídel která máte rádi.
M. z provence 20:25 31.01.2010
..na tyto stranky jsem se poprve "dostala" az nedavno a recepty zde uvedene jsou dobre-i pro laiky pochopitelne-chutne atd..ziju nekolik let v jizni Francii a je mi smutno z toho-co se s "cechama" stalo za tech par let.. kritika,nadavky atd atd.. je mi z toho smutno.. jak jsem uz dnes psala k jednomu receptu-sto lidi-sto chuti.. a co ma rad nekdo "ridke" ma rad jiny "hustejsi".. tak proc hned- pokud to neni dle me chuti- to musim hanit?? nechapu.. /sama mam ve Francii restauraci a segedin delam skoro stejne jak pani Marcela a kdyz jej nekdy i zde udelam-ma vzdy chvalu..
mila 11:34 17.07.2009
BABCO jsi nevikrmená husa.Nechtěl bych se od tebe ani napít.Když se ti to nepáčí tak si skoč do hospody tam dostaneš určitě týden staré maso a 10 dní starý segetín.Přeji ti dobrou chuť.
1 2 3 4 5