Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »
reklama

Nováckému kuchaři Jirkovi Babicovi tentokrát odtajnila svůj oblíbený recept herečka Jaroslava Obermaierová, kterou znáte ze seriálu Ulice jako Vilmu Nyklovou. Čím ho překvapila a co jí Jirka uvařil na oplátku? A jaké další recepty nám nachystal? P...

Babicovy dobroty jsou zpět! V novém díle nám uvařila Vilma Nyklová z Ulice

Jiří Babica a Jaroslava Obermaierová
zdroj: Nova.cz Jiří Babica a Jaroslava Obermaierová
aktualizováno 07.04.2014, 16:47 | 07.04.2014, 17:00 | Nova.cz

Nováckému kuchaři Jirkovi Babicovi tentokrát odtajnila svůj oblíbený recept herečka Jaroslava Obermaierová, kterou znáte ze seriálu Ulice jako Vilmu Nyklovou. Čím ho překvapila a co jí Jirka uvařil na oplátku? A jaké další recepty nám nachystal? Podívejte se.

 

ŠVÉDSKÉ ROŠTĚNKY A SALÁT Z ČERVENÉ ŘEPY



ŠVÉDSKÉ ROŠTĚNKY


Potřebujeme:

4 roštěnky,
2-3 dcl šlehačky,
cibuli,
sardelovou pastu,
kapary,
masox,
hladkou mouku,
plnotučnou hořčici,
citron,
olej

 



Roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme a osmažíme na oleji. Nasekanou cibuli, kapary, sardelovou pastu smícháme a rozetřeme na roštěnky. Přidáme trochu bujonu, podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme do měkka. Maso vyndáme, do výpeku vmícháme smetanu s moukou a hořčicí, provaříme, dochutíme šťávou z citronu a roštěnky vrátíme zpět. Podáváme s rýží.

 

 

 

SALÁT Z ČERVENÉ ŘEPY

Potřebujeme:


2 ks vařené červené řepy,
3 lžíce hrášku,
1 mrkev,
2 okurky sterilované,
1 vejce natvrdo,
2 lžíce olivového oleje,
1/2 lžíce koriandru,
citronovou šťávu,
sůl, pepř

 


Nastrouháme okurky, mrkev, vejce a červenou řepu. Promícháme, přidáme hrášek, šťávu z citronu, koriandr, sůl a olivový olej a znovu promícháme.

 

 

 

 

KYNUTÍ ŠNECI

Potřebujete:

Těsto:

1/2 kg hladké mouky,
1,5 sáčku sušeného droždí,
1 dcl mléka,
1 dcl vody,
2 vejce,
1/2 hrnku cukru,
špetku soli,
2 lžíce másla,
2 lžíce slunečnicového oleje


Sladká náplň:


1/2 hrnku sekaných ořechů,
3 lžíce rozinek v rumu,
mletou skořici,
cukr krystal


Slaná náplň:


100 g šunky,
100 g slaniny,
200 g tvrdého strouhaného sýra,
čerstvou petrželku,
hrst sekaných mandlí,
1 zakysanou smetanu,
tymián


Poleva:


šťávu z půlky citronu,
1/2 hrnku práškového cukru

 



Do robotu dáme hladkou mouku, vejce, máslo, droždí a špetku soli. Uhněteme těsto a rozdělíme na poloviny. Do půlky přidáme moučkový cukr, dobře zapracujeme a necháme hodinu kynout. Na pečícím papíře rozválíme placky. Slanou variantu posypeme šunkou, slaninou, sýrem, mandlemi, petrželkou, tymiánem a potřeme zakysanou smetanou.

Sladkou placku posypeme ořechy, cukrem, skořicí a rozinkami. Zatočíme a nakrájíme široké pruhy a pečeme na 180°C 30 minut. Sladké šneky po upečení potřeme citronovou polevou.

 

 

 

PIKANTNÍ KRŮTÍ ROLÁDA



Potřebujete:


4 krůtí řízky,
sůl, pepř,
slunečnicový olej,
1 cibuli,
1/2 pórku,
cherry rajčátka,
100 g strouhaného sýra,
8 plátků slaniny ,
hladkou mouku,
3 vejce,
strouhanku,
2 stroužky drceného česneku,
100 g šunky,
majoránku, oregáno, mleté chilli,
prášek do pečiva

 


Na oleji orestujeme cibuli, pórek, šunku, přidáme oregano, majoránku, česnek, sýr a promícháme. Prsa rozklepeme, osolíme, opepříme, naplníme směsí, zamotáme a obalíme slaninou. Do rozšlehaných vajec přidáme mleté chilli a do strouhanky prášek do pečiva. V trojobalu obalíme roládky a smažíme pomalu dozlatova. Podáváme s kaší posypanou žampionovými škvarky.

 


Slavnostní lahůdky s Patrícií Solaříkovou

Milované recepty Sabiny Laurinové
Pochutnáváme si s Halinou Pawlowskou
Menu dle přání moderátorky Adély Gondíkové
Speciality od gurmána a zpěváka Michala Davida
Vaříme s Pepou Vojtkem ze skupiny Kabát!

 

 

Staňte se fanoušky Babicových dobrot na Facebooku




23 hlasů
Vaše hodnocení

Přidat názor

Khlerova1 22:23 26.05.2014
Omlouvám se již jsem to našla jsem starší člověk a mě to trvá poněkud déle ještě jednou se omlouvám ještě ,že mám šikovného vnoučka
Kohlerová Anna 22:16 26.05.2014
Tohle uspořádání se mi nelíbí dříve jsem šla na stránky které mám nastavené nastálo nacvakala číslo a našla ale tohle jak jste zeušili se mé vůbec nelíbí. Jak mám ted hledat starší recepty já podle toho vařila.