Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »
reklama

Za Jirkou Babicou zavítala slavná herečka a hvězda seriálu Gympl s (r)učením omezeným Jana Švandová, která se s ním podělila o recept na svůj vyhlášený cheesecake. Jirka pak menu obohatil ještě o šunkovo-sýrový chléb, domácí neuzenou rychloklobásk...

Dobrůtky podle Jany Švandové

Babicovy dobroty - Cheesecake

Vložit video na:

aktualizováno 28.06.2013, 13:50 | 28.06.2013, 13:32 | Nova.cz

Za Jirkou Babicou zavítala slavná herečka a hvězda seriálu Gympl s (r)učením omezeným Jana Švandová, která se s ním podělila o recept na svůj vyhlášený cheesecake. Jirka pak menu obohatil ještě o šunkovo-sýrový chléb, domácí neuzenou rychloklobásku a jahodovou roládu. Inspirujte se.

 

Cheesecake Jany Švandové
(viz. hlavní video)

Babicovy dobroty - Cheesecake
(Foto: Archiv TV Nova)


Potřebujeme:

2 měkké tvarohy
kelímek šlehačky
2 balení máslových sušenek
máslo
citron
2 - 3 lžíce cukru
balíček želatiny
jahody

 


Želatinu dáme nabobtnat do vody. Rozdrtíme sušenky, smícháme s rozpuštěným máslem a směs namačkáme do dortové formy. Tvaroh smícháme se šlehačkou, citronovou šťávou a přidáme cukr dle chuti.

Nabobtnalou želatinu za stálého mícháni ohříváme až do čiré tekutiny, necháme vychladnout a promícháme s tvarohem. Směs nalijeme do formy na sušenkový podklad, poklademe nakrájenými jahodami a necháme ztuhnout alespoň 2 hodiny.

 


Šunkovo - sýrový chléb




Potřebujeme:


2 hrnky hladké mouky
hrnek mléka
lžička soli
100 g šunky
100 g slaniny
200 g tvrdého sýra
prášek do pečiva

 


Mouku smícháme s mlékem, osolíme, přidáme nakrájenou šunku, slaninu a sýr. Zamícháme a přidáme prášek do pečiva. Těsto dáme do silikonové formy a pečeme v troubě 30 minut při 180°C.

 


Bratwürst




Potřebujeme:


400 g vepřového bůčku
600 g vepřové pleci
špek
2,5 lžíce soli
lžíce mletého pepře
1 lžička mletého kmínu
2 stroužky česneku
2 lžíce majoránky
1 dcl studeného mléka
nasolená vepřová střívka velikosti 34,36
1 vejce
olej

 


Maso semeleme, přidáme vejce, koření, zalijeme studeným mlékem, promícháme a ještě jednou semeleme. Na mlýnek nasadíme speciální nástavec bez nožů a plníme omytá střívka. Opékáme na oleji 6 – 8 minut a poté ještě 2 minuty necháme dojít.

 


Jahodová roláda




Potřebujeme:


jahody
3 vejce
110 g cukru
2 lžíce vody
70 g hl. mouky
1 citron
1 vanilkový cukr
2 lžičky soli
200 g měkkého tvarohu
3 dcl šlehačky
2 lžíce moučkového cukru

 


3 žloutky, 2 lžíce vody, 100 g cukru a vanilkový cukr vyšleháme do krémové hmoty. Přidáme jemně nastrouhanou kůru a šťávu z 1/2 citronu. Ze 3 bílků a špetky soli vyšleháme sníh, přidáme lžíci cukru s moukou a opatrně vmícháme do krémové hmoty. Nalijeme na plech a pečeme 5 minut na 240 stupňů. Poté vyklopíme na pečící papír posypaný cukrem, přikryjeme utěrkou a necháme vystydnout.

Vyšleháme šlehačku, smícháme s měkkým tvarohem, přidáme nakrájené jahody a moučkový cukr. Upečený plát těsta hustě potřeme, zabalíme v roládu a dáme uležet do lednice.

 

 

Babicovy dobroty se na televizní obrazovky vrátí opět po letních prázdninách se zbrusu novými recepty i hosty. Krásné léto přejeme!

 

 

Staňte se fanoušky Babicových dobrot na Facebooku

7 hlasů
Vaše hodnocení

Přidat názor

Ke článku nejsou žádné komentáře