Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »
reklama

V dalším pokračování Babicových dobrot u Jirky doma předvede svou italskou specialitu Ondřej Hejma. Jiří nám pak připraví výtečnou grilovanou roštěnou se slaninovými bramborami a tympánovým lilkem. A jako speciálo budeme mít papriku plněnou krůtím...

Italské mámení od Ondřeje Hejmy

Babicovy dobroty: Jiří Babica a Ondřej Hejma
zdroj: Nova.cz Babicovy dobroty: Jiří Babica a Ondřej Hejma
aktualizováno 02.05.2014, 17:34 | 03.05.2014, 19:30 | Nova.cz

V dalším pokračování Babicových dobrot u Jirky doma předvede svou italskou specialitu Ondřej Hejma. Jiří nám pak připraví výtečnou grilovanou roštěnou se slaninovými bramborami a tympánovým lilkem. A jako speciálo budeme mít papriku plněnou krůtím masem. Tak se inspirujte.

 

Přehrát celý díl

 

 

 

PENNE S ŘÍMSKOU OMÁČKOU A TEPLÝ ZELENINOVÝ SALÁT




PENNE S ŘÍMSKOU OMÁČKOU

Potřebujeme:


6 žeber z bůčku,
0,5 kg mletého masa,
1 balení penne,
plechovku loupaných rajčat,
tomato pasatu - 1 krabičku,
lupínky sušených chilli papriček,
1 hlavičku česneku,
2-3 bobkové listy,
trochu červeného vína,
olej, sůl, pepř

 


Na hluboké pánvi opečeme osolené a opepřené placky z mletého masa a žebra s cibulí a česnekem nasekaným nahrubo. Zastříkneme červeným vínem. Když se víno odpaří, přidáme loupaná rajčata, rajské pyré, sušené vločky chilli a bobkový list.

Dusíme, nebo pečeme nepřikryté v troubě 3 hodiny. Žebra vyndáme, zpět dáme jen maso, které jsme pokrájeli. Penne uvaříme, scedíme a vmícháme do hrnce k masu v omáčce.

 

 

 

TEPLÝ ZELENINOVÝ SALÁT

Potřebujeme:


oloupanou červenou papriku,
vařenou brokolici,
sušená rajčata v oleji,
žampiony,
černé olivy,
ledový salát,
čerstvý špenát,
červenou cibulku,
balsamico krém,
šťávu z citrónu,
sůl, pepř

 


Pokrájíme cibuli, sušená rajčata a olivy. Do pánve dáme olivový olej, orestujeme, přidáme pokrájenou papriku, žampiony, ledový salát, brokolici a listy špenátu. Osolíme, zalijeme šťávou z citrónu, opepříme a zakápneme balsamico krémem. Promícháme a podáváme.

 

 

 

 

GRILOVANÁ ROŠTĚNÁ SE SLANINOVÝMI BRAMBORAMI A TYMIÁNOVÝM LILKEM



Potřebujeme:

3 roštěnky,
4-6 vařených brambor A,
4 plátky šunky,
plátky slaniny,
strouhaný sýr čedar,
1 lilek,
1 stroužek česneku,
1 jarní cibulku,
čerstvý tymián, oregano,
citrónovou šťávu,
olej, sůl, pepř

 


Lilek rozpůlíme a nařízneme, osolíme a osušíme. Brambory pokrájíme na plátky. Roštěnky neklepeme, jen nařízneme. Gril potřeme olejem, dáme na něj roštěnky, půlky lilku pokapané citrónovou šťávou a posypané oreganem.

Plátky brambor posypeme šunkou nakrájenou na nudličky, strouhaným sýrem, osolíme, přiklopíme dalším plátkem brambor. Posypeme nasekaným česnekem a slaninou na kostičky.

Maso otočíme, osolíme a opepříme, posypeme čerstvým tymiánem. Přiklopíme a dopečeme.

 

 

 

 

PAPRIKA PLNĚNÁ KRŮTÍM MASEM



Potřebujeme:

500 g mletého krůtího masa,
50 g goudy,
5 ks toastového chleba,
3 papriky (žlutá, oranžová, červená),
papričku jalapenos,
2 cibule,
1 vejce,
1 lžíci hořčice,
muškátový oříšek,
čerstvou majoránku,
olej, sůl, pepř

 


Toasty pokrájíme na kostičky a osmahneme na oleji. Mleté maso dáme do mísy, přidáme 1 vejce, 2 cibule nakrájené najemno, hořčici, goudu nakrájenou na kostičky, nastrouhanou špetku muškátového oříšku, osolíme a opepříme. Přidáme kostičky toastu, posekanou čerstvou majoránku a promícháme. Směsí naplníme papriky, pokrájíme na širší plátky a opečeme na oleji. Na každé kolo plněné papriky přidáme kolečko pálivé papričky jalapenos.
 

 

V novém díle nám uvařila Vilma Nyklová z Ulice
Pánská jízda s Josefem Cardou
Tentokrát nás pohostí zpěvačka Yvetta Blanarovičová
Gurmán a herec David Suchařípa servíruje králíka

 

 

Staňte se fanoušky Babicových dobrot na Facebooku



9 hlasů
Vaše hodnocení

Přidat názor

meme 11:35 26.09.2014
no a penne můžeme nahradit špagetama a maso tatarkou :D http://nejmocnejsitrika.cz