Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »
reklama

Půvabná reportérka a moderátorka Televizních zpráv na Nově Emma Smetana nám připraví těstoviny s parmskou šunkou tak, jak je má nejraději! Jirka jí na oplátku uvaří těstoviny s brokolicí a ricottou. Ve studiu nás pak naučí bůček plněný houbovou ná...

Smlsněte si s Emmou Smetanou!

Babicovy dobroty: Těstoviny s parmskou šunkou, těstoviny s brokolicí

Vložit video na:

aktualizováno 07.10.2013, 14:20 | 07.10.2013, 14:20 | Nova.cz

Půvabná reportérka a moderátorka Televizních zpráv na Nově Emma Smetana nám připraví těstoviny s parmskou šunkou tak, jak je má nejraději! Jirka jí na oplátku uvaří těstoviny s brokolicí a ricottou. Ve studiu nás pak naučí bůček plněný houbovou nádivkou a listové těsto plněné salátem. Dobrou chuť.


Rigatoni s parmskou šunkou
(viz. hlavní video)

Babicovy dobroty: Rigatoni s parmskou šunkou
(Foto: Archiv TV Nova)


Potřebujeme:

rigatoni,
parmskou šunku,
3 rajčata,
1 pórek,
3 stroužky česneku,
čerstvou bazalku,
olivový olej

 


Rigatoni uvaříme dle návodu. Na pánev dáme trochu soli a na olivovém oleji osmahneme pórek, rajčata a nakonec přidáme česnek. Po chvíli přihodíme bazalku a dochutíme solí. Rigatoni dáme na talíř, na ně naneseme směs a posypeme nakrájenou parmskou šunkou a přelijeme olivovým olejem.

 

 

 

Těstoviny s brokolicí a ricottou
(viz. hlavní video)

Babicovy dobroty: Těstoviny s brokolicí a ricottou
(Foto: Archiv TV Nova)


Potřebujeme:


½ brokolice,
6 sušených naložených rajčat,
3 lžíce ricotty,
1 dcl smetany,
2 šalotky,
1 stroužek česneku,
hrst rukoly,
panák olivového oleje,
muškátový oříšek,
lžíci mandlí,
pepř, sůl

 


Brokolici rozdělíme na malé růžičky a spaříme 3 minuty v horké osolené vodě.

Na olivovém oleji orestujeme jemně nakrájenou šalotku a česnek, přidáme překrájená sušená rajčata, brokolici, muškátový oříšek, rukolu a mandle, osolíme a opepříme. Nakonec přidáme ricottu, zalijeme smetanou a trochou vody z těstovin a nakonec vložíme vařené těstoviny. Promícháme a dáme na talíř. Kdo chce, může navrch posypat parmazán.

 

 

 

Bůček plněný houbovou nádivkou



Potřebujeme:

1 kg bůčku s kůží bez kosti,
1 l vývaru,
2 mrkve,
2 cibule,
10 celých pepřů,
1 lžíci másla,
sůl, pepř,
motouz nebo špízovou jehlu


Nádivka:

9 toastů,
hrst hub,
3 vejce,
hrnek mléka,
1 cibuli,
petrželku,
muškátový květ,
sádlo,
sůl, bílý pepř

 


V bůčku uděláme kapsu, prosolíme a propepříme. V pekáči opečeme nakrájenou cibuli, mrkev a pórek.

Housku nakrájenou na kostičky zalijeme vlažným mlékem, smícháme s orestovanými nakrájenými houbami s cibulí, osolíme, opepříme, přidáme vejce, pepř, muškátový květ a nakrájenou petrželku. Promícháme a vložíme do kapsy bůčku, poté spíchneme jehlou. Maso dáme opéci k zelenině /kůží dolů/, opepříme, podlijeme vodou a počkáme, až kůže změkne.

Poté otočíme a kůži nakrájíme na kostičky,vrátíme do pekáče, podlijeme a dáme zpět péct do trouby na 230 °C na 1,5 hodiny. Ke konci pečení snížíme teplotu na 170 °C . Troubu vypneme a necháme půl hodiny dojít. Omáčku zjemníme máslem. Podáváme s vařeným bramborem.

 

 

 

Listové těsto plněné salátem



Potřebujeme:

1 chlazené listové těsto,
hustší bílý jogurt,
1 vejce,
2 rajčata,
1 salátovou okurku,
1 papriku,
petrželku,
citrónovou šťávu,
olivový olej,
sůl, pepř,
pečící papír

 


Listové těsto nakrájíme na menší obdélníky, dáme na pečící papír a potřeme rozšlehaným vejcem. Poté pečeme v troubě na 200 °C 10 minut.

Rajčata, okurku a papriku nakrájíme na menší kostičky a pokapeme citrónovou šťávou a olivovým olejem.

Placky z listového těsta plníme rajčatovým salátem a lžičkou jogurtu .To vše zopakujeme třikrát.

 

 

 

PŘIPOMEŇTE SI:
Pochutnáváme si s Halinou Pawlowskou
Jirka Babica vaří se zpěvákem Kamilem Střihavkou!
Dobrůtky podle Jany Švandové
Speciality od gurmána a zpěváka Michala Davida!
Večeře s herečkou Danou Morávkovou
Pohoštění od moderátorky Kristiny Kloubkové
 

 

 

 

Staňte se fanoušky Babicových dobrot na Facebooku

5 hlasů
Vaše hodnocení

Přidat názor

Ke článku nejsou žádné komentáře